Artikelen Nieuwjaarstunt De Geitefok “De Wiite Sik”

Geplaatst door

Jouster Courant:

 

Groot de FryskeMarren:

Geitefok de Wiite Sik betrapt tijdens actie

DOOR REDACTIE groot de FryskeMarren op 1 JANUARI 2019                                                                                          HASKERHORNE – De plaatselijke Geitefok vereniging de Wiite Sik had ook dit jaar weer wat in leuks in petto tijdens de Jaarwisseling.

Op het schoolplein in het dorp stonden een “tunnel”, een grote bank en de letters I Love Fryslân opgesteld.

Een Nieuwjaarsstunt met een vleugje humor en werkelijkheid. Met de inrichting van het nieuwe wegenplan bij Joure moeten de bewoners van Haskerhorne langs en over een heel donker stuk weg fietsen richting Joure. Het is er inderdaad ’s avonds aarde donker. Er is geen verlichting op dit moment.

De bezoekers aan de Nieuwsjaarstunt liepen dan ook eerst een stuk door de donkere tunnel. Je kwam daarna uit op het schoolplein met volop gezellige mensen. De koffie en thee stond klaar en ook voor een heerlijk broodje hamburger was gezorgd.

Voor de veranderingen op het verkeersknooppunt bij Joure stonden er twee zitbankjes met een overzicht op het verkeersplein. Helaas zijn deze ook niet meer teruggekomen. Vandaar de grote zitbank die door Oudjaarsploeg is neergezet. Deze zitbank werd bij een financieel bedrijf uit Joure “gehaald”.

Overigens had deze bank ook nog een andere betekenis: “op het strafbankje zitten”. Insiders vertellen dat dit met een actie rond een kerstboom midden in het dorp had te maken.

De letters I Love Fryslân mochten natuurlijk ook niet ontbreken op het terrein. Want de Geitefok de Wiite Sik houdt natuurlijk wel van het mooie Fryslân!  De letters werden nog op het laatste moment uit Leeuwarden opgehaald door de ploegleden. “We hadden een heel ander plan, maar we werden betrapt. Overal hangen tegenwoordig camera’s, je moet echt oppassen“.

De zes mannen en een vrouw van de Geitefok hebben overigens wel veel lol gehad tijdens de acties. Tijdens een actie heeft, nadat de ploeg werd betrapt, een ploegmaat een uur lang op een bedrijventerrein gelegen. Nadat de overige leden er zeker van waren dat er geen politie meer was zijn ze hun maat gaan ophalen. Maar wat waren jullie dan van plan?  “Ja dat blijft nog een geheim, misschien lukt het ons dit jaar!”

De Geitefok vereniging de Wiite Sik bestaat dit jaar twee jaar. Vorig jaar werd De Kameleon vanuit Terherne  gehaald en naar Haskerhorne gebracht. We hebben de smaak te pakken; roept een van de leden. De hele dag kwamen er veel dorpsbewoners langs. Deze week zullen de “ontvreemde” spullen weer terug worden bezorgd bij de rechtmatige eigenaars.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *